Archiwum 20 marca 2017


Najlepsza alternatywa dla białego cukru
Autor: twojayerbamate
20 marca 2017, 12:17
Wraz z rozwojem dietetyki, ludzie poznają coraz to nowe dane, dotyczące z pozoru niewinnych substancji odżywczych. Dzięki temu dowiedzieliśmy się, że biały cukier, stosowany niemalże w każdym domu, jest szkodliwy nie tylko dla diabetyków. Rynek zdrowej żywności szybko odpowiedział na tę rewelację, wprowadzając alternatywne słodziki. 
 
W porównaniu poszczególnych pozycji najlepiej wypada Maltitol kliknij, produkt pochodzenia naturalnego. Nie ma on zbyt wielu kalorii, jego spożywanie nie przyczyni się do powstawania próchnicy. Największym atutem, szczególnie dla osób przyzwyczajonych do białego cukru, jest smak Malitolu. Jest on bowiem identyczny jak u tego niezdrowego słodzika. Mało tego, jest on tak samo intensywny, dlatego łatwo można podmienić go w tradycyjnym przepisie, bez konieczności zmiany proporcji.
Produkt dostępny jest w sklepach ze zdrową żywnością, stacjonarnych oraz internetowych. Opakowanie liczące 500 gram kosztować nas będzie około 8 złotych. Słodzik odpowiedni dla osób chorych na cukrzycę, oraz na celiakię, a także ludzi nietolerujących laktozy, nie zawiera bowiem alergenów.
 
Jeżeli nie wyobrażasz sobie picia gorzkiej kawy, a mimo to nie chcesz stosować białego cukru, powinieneś wypróbować Maltilol.